Zes inwoners krijgen Koninklijke Onderscheiding

Een onderscheiding is een een symbool van erkenning van een persoon voor zijn of haar persoonlijke bijdrage aan of bijzondere prestatie voor de samenleving.

Onlangs hebben zes inwoners een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van Waarnemend Gezaghebber dhr. Reynolds ‘Nolly’ Oleana. Het gaat hier om mw. Esther J. Bernabela – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, dhr Franklin D. “Boi” Antoin – Officier in de Orde van Oranje-Nassau, dhr Angelo H. Domacassé – Lid in de Orde van Oranje-Nassau, dhr Harlton E. “Onnie”Emerenciana – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, dhr Byron A. “Boei” Tromp – Ridder in de Orde van Oranje Nassau en dhr Martinus W. A.van der Valk – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Een onderscheiding is een een symbool van erkenning van een persoon voor zijn of haar persoonlijke bijdrage aan of bijzondere prestatie voor de samenleving.

Iedereen kan een kandidaat voordragen die in aanmerking kan komen voor een koninklijke onderscheiding. Om een naam in te zenden moet een formulier ingevuld worden en er moet gemotiveerd worden waarom een persoon in aanmerking moet komen om een onderscheiding te ontvangen. Om het formulier te ontvangen en voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de leden van de Commissie Onderscheidingen via decoratiecommissie@bonairegov.com of decoratiecommissiebonaire@gmail.com.

Degene die het verzoek indient, moet geduldig zijn. Het kan enkele maanden duren voordat alles klaar is. Het is belangrijk om alle informatie op tijd in te leveren, zodat deze ook tijdig verwerkt kan worden. Vóór 1 september moeten de voorstellen bij de gezaghebber liggen. Daarom is het belangrijk om de verzoeken niet later dan eind juli in te dienen, zodat ook het OLB extra informatie kan opvragen die zij nodig hebben, zoals een VOG.

Het openbaar lichaam Bonaire doet felicitaties uitgaan naar de zes personen die en koninklijke onderscheiding hebben ontvangen.